Over ons

Wie zijn wij?

Van Stenwic makelaardij is een kleinschalige, professioneel werkende onderneming. Wij profileren ons als een laagdrempelig kantoor met een vriendelijke, zakelijke uitstraling, hebben ruime aandacht voor onze cliënten en pretenderen deskundig te zijn op de vakgebieden waarin wij werken. Een betrouwbare en doelgerichte partner voor het waarmaken van uw woonwensen.

Van Stenwic makelaardij is een initiatief van Harold Timmerman. Een vertrouwde naam verbonden aan een jong bedrijf. Als SCVM gecertificeerd makelaar sinds 1998 actief in het vastgoed, waarvan de laatste jaren met name gericht op de woningmarkt in Steenwijk en omstreken.

Als makelaarskantoor zijn wij gespecialiseerd in de aan- en verkoop van particulier onroerend goed. Van tussenwoning tot woonboerderij, wij kunnen u met raad en daad bijstaan. Vanzelfsprekend voldoen wij aan de hoogste vakbekwaamheidseisen. Het lidmaatschap van de VBO en onze certificeringen zijn daarbij voor u een extra garantie.

Wij staan voor een actieve, betrokken en persoonlijke benadering. Ons motto, verkopen doe je samen, is dan ook de leidraad waarlangs wij werken. Vanaf het eerste contact tot en met de handtekening bij de notaris adviseren wij wat de mogelijkheden en de beste aanpak en opties zijn. En daarin gaan we net even verder dan u wellicht gewend bent.

Waarom de naam Van Stenwic?

Daarvoor gaan we terug naar de vroegste geschiedenis van Steenwijk. We schrijven 13 maart 1141. In een bisschoppelijke brief wordt melding gemaakt van de nederzetting Stenwic. Dit is de oudst bekende naamsvermelding van het hedendaagse Steenwijk. De naam “Van Stenwic” verwijst dus naar waar wij vandaan komen en bovenal actief zijn.

Waarom een makelaar?

De perfecte woning bestaat niet. Zelfs als men een nieuwe woning bouwt, naar eigen ontwerp en op een zelf uitgekozen kavel, heeft de eigenaar achteraf altijd wel iets wat hij een volgende keer anders zou wensen. U kunt zich dus voorstellen hoe moeilijk het is om een geschikte woning in de bestaande voorraad te vinden. Zelfs nu er zoveel woningen te koop staan. Potentiële kopers zien vaak door de bomen het bos niet meer. Des te belangrijker dus voor Van Stenwic om als makelaar door te vragen en te luisteren naar degene die komt kijken. Wat zoeken ze precies en tegen welke "drempels" lopen ze aan bij deze woning? Meedenken met de kijker en laten zien hoe dingen anders kunnen. Zorgen dat ze niet alleen een huis zien, maar een mogelijk thuis.
Daar ligt de kracht van de makelaar!

Woonbeleving!

Tijdens het voortraject komen allerlei verhalen los over de woning. Verhalen die veelal gaan over de beleving van verkopers. Vaak wordt er al vele jaren gewoond en kennen verkopers de woning en zijn omgeving door en door. Tijdens die gesprekken vormt zich langzaam een totaalbeeld. De verhalen vormen dan, samen met de stenen, de woonbeleving. Omdat (ver)kopen voor een groot deel een emotionele basis heeft, komt er zonder die woonbeleving geen transactie tot stand. De kijkers moeten van meet af aan een beetje verliefd worden op de plek, de woning of zijn omgeving. Pas dan kunnen ze over eventuele minpunten heen stappen. Door uw verhalen zijn wij in staat deze beleving over te brengen.

Verkopen doen we bij Van Stenwic dus samen met u!